19-08-09

BIOGRAFIE Ingrid

In Zandvliet, werd op 6-4-58 als enig kind INGRID PAENEN geboren, dochter vd huis/kunstschilder Louis Paenen en coiffeuse Elza Van Eyken. 

 Op 5 jarige leeftijd kreeg ik m'n 1ste verfdoos en ongeveer 5j later werd het al duidelijk dat ik schilderen als mijn beroep wilde kiezen. Het 1ste doekje werd de opzet v/e molen.    We hadden al plannen, om na het bezoek a/d opendeurdagen i/d Koninklijke Academie vr Schone Kunsten te Antwerpen, om daar "het vak" te gaan leren. 

 Maar het lot besliste anders.  Na het plots overlijden van mijn vader, moest ik gaan werken als typiste bij Not.Marynen te Stabroek.    Een mooie tijd, ook omdat ik al vlug mijn grote liefde leerde kennen...Johnny Jansen.        Na het trouwen, huis verbouwen en kindjes kopen, startten we samen onze antiekzaak, tussendoor heb ik jaren een zonnebank verhuurd...maar de passie voor de kunst bleef steeds smeulen.        Het uitbrengen van het kaart-en kwartetspel: "Leven, wonen en werken te Zandvliet"(hangt i/h poldermuseum te Lillo) was een droom die ik altijd heb willen verwezenlijken, als kind maakte ik reeds een soort wandelzoektocht door mijn dorp en dit kon ik nu gebruiken, met eigen foto's, tekeningen en teksten (fier dat dé grote schilder Nicasius De Keyser van bij ons was..er geboren(1813)gewoond en begraven lag). Tussendoor werd er ook à wedstrijden meegedaan, met teksten&gedichten, sommige met een mooie beloning oa het gedicht voor Panamarenco enz. 

 Na de verhuis vn Zandvliet nr Ekeren,werd er hard gewerkt aan de zaak, maar de drang om te schilderen was zo sterk, ook al was er tijdgebrek, om toch de stap te zetten, om mijn gave eens uit te testen.     Beginnend met de basis te leren op verschillende scholen, vn tekenen, aquarelleren, tot grafiek, om te eindigen met de mediums acryl-en olieverf.         De werken gaan van realistisch tot decoratief en abstract.  Naar de natuur te schilderen heb ik wel een zwak, dit samen met de houtdraaiwerken van Johnny vormen ze soms een mooi geheel (zie"Veltwijckboom in zonlicht" samen met de gedraaide vaas in beuk)  Ook met palet, vingerdik de verf en zelfs met de verf gooien, vind ik prachtig..Alles relativeren en genieten van kunst te maken, dat is uiteindelijk mijn doel.    

 Kunst is het realiseren van de innerlijke drang.         Voor als vrouw, elke dag te schilderen, lopen er soms wel sommige zaken vierkant ;-) ..maar mijn moto is:

Beter onvolmaakt en echt, dan gemaakt gelukkig.

01:18 Gepost door JRJ in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.