05-06-09

BIOGRAFIE Johnny

Als Johnny JANSEN, geboren te Putte (NL Noord-Brabant)juist over de Belgische grens op 20-4-56.

    Omdat Johnny geen officiële naam was, moest het in de registers opgenomen worden als JEAN RAYMOND JANSEN, vandaar de letters JRJ op zijn werken.  Schoolgaande te Kapellen met als lievelingsvak houtbewerking, heeft hij nadien meerdere beroepen uitgeoefend, maar steeds met het oog om zelfstandige te worden.                  Door op 21jarige leeftijd te huwen met de Zandvlietse Ingrid Paenen (ontwerpster vh kaart-en kwartetspel Zandvliet en ook artistiek bezig (schilderen) werd hun gezinnetje vlug uitgebreid met 2 kinderen.         Na hun huisje verbouwd te hebben, kwam er stilaan de microbe de kop opsteken, om de zelfstandigheid uit te gaan voeren.     Namelijk restaureren vn Antieke meubelen.

Begonnen met 1 kast, groeide de zaak vlug uit z'n voegen en waagden ze de stap, om de boerderij aan te kopen te Ekeren en volledig zelf te verbouwen tot woning & toonzaal.    Het huidige 'Laarsboerderaike'   

 Na 16 j samen met succes deze zaak uitgebaat te hebben, kwam er het verlangen, om zich meer te gaan specialiseren in het houtdraaien.  

Reeds als kind vertoefde Johnny graag in de bossen vn Putte en omstreken (het gekende Moretusbos) waar hij het vreselijk vond, dat leeftijdgenootjes de bomen lieten sterven, door de schors eraf te snijden.    Toen begreep hij reeds onbewust, hoe erg het is, om zaken en natuur  te vernietigen.   

 Bomen worden verwijdert, maar deze alleen te laten dienen voor de kachel...dat kan toch de bedoeling niet zijn.  De werken die gemaakt worden, de ideeën die nog liggen te rijpen en het hout dat ligt te drogen.... DIT moet het doel van het hout worden ! 

   Zijn werken variëren vn vazen, schalen, urnen, pendels, juwelen, kandelaars, eieren, stoelen, enz..varia in grootte, modellen en houtsoorten. Ook organische kunstwerken.

  Starten met een nieuwe droom vraagt tijd en geduld. We krijgen dit gratis, maar hopen, dat anderen de schoonheid van het natuurhout ook leren waarderen... even stil te staan, wat de natuur ons schenkt.

01:00 Gepost door JRJ in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

laat maar komen
ik zit er klaar voor om weer wat te mogen zien :-)

Gepost door: klaproos | 26-07-09

De commentaren zijn gesloten.